הכדור שנתקע

הכדור שנתקע /יהב דהן – כיתה ב’ בית הספר “אפרתי” 

יום אחד היו שני ילדים ששיחקו בגן השעשועים ושמם היה דני ודן.

בגן השעשועים דני בעט את הכדור גבוה והכדור נתקע בצמרת העץ.

דני ודן היו עצובים מאוד ולא ידעו איך יצליחו להוריד את הכדור מהעץ.

הילדים חשבו איך אפשר להוריד את הכדור מהעץ. והחלו לזרוק רעיונות שיעזרו להם להוריד את הכדור.

דני אמר: “אולי נזרוק אבן וכך הכדור יפול?”

דן ענה לו ” שזה רעיון לא טוב בכלל וזה עלול להיות מסוכן! כי האבן יכולה לפגוע בטעות באנשים ובילדים שנמצאים בגן השעשועים”  

דני הנהן בראשו ואמר שזה באמת רעיון לא כל כך טוב.

בזמן שדני ודן עדיין חושבים ומנסים איך להוריד את הכדור מהעץ, עבר אדם מבוגר שטייל עם הכלב שלו בגן השעשועים. דני ודן הסתכלו האחד בשני וחשבו ביחד שכדאי ואפילו עדיף לגשת לאדם המבוגר ולבקש את עזרתו. הילדים מאוד חששו  והתביישו לגשת אליו כי לא רצו להפריע לו.

האיש שם לב שהילדים זקוקים לעזרה ושאל אותם מה קרה? והאם הם צריכים עזרה?

דני ודן ענו לו ביחד “שהכדור שלהם נתקע בצמרת העץ, והאם הוא יכול לסייע להם ולהוריד את הכדור מהעץ הגבוה. האיש החביב נענה לבקשת הילדים, הרים את ראשו והביט למעלה לצמרת העץ ואמר: “וואו העץ הזה גבוה מאוד”, אצטרך להשתמש בסולם, מזל שאני גר קרוב לגן השעשועים.

אתם ילדים חמודים תשגיחו על הכלב שלי אני מסכים לכם לשחק איתו אם תרצו…ואני אלך לביתי ואביא סולם. דני ודן הסכימו וחשבו בליבם שהם חייבים להיות ילדים אחראים לשמור היטב על הכלב.

הילדים שיחקו, רצו והשתוללו יחד עם הכלב. עד שלפתע הכלב החל מתפרע ממש וזה כי עבר חתול אפור פרוותי . הכלב ראה את החתול והחל לנבוח ולהשתולל ואף לרדוף אחריו.

החתול נבהל מאוד מהכלב ורץ מהר ככל שיכל, טיפס על העץ, והכלב בעקבותיו.

הכלב ניסה אף הוא לטפס על עץ והענפים של העץ החלו להתנדנד בחוזקה רבה.

ולפתע מה קרה????הכדור נפל מצמרת העץ.

שמחו מאוד הילדים חיבקו את הכלב ואמרו לו “איזה כלב טוב אתה”

ואז הופיע האיש המבוגר והסולם בידו. הילדים רצו לקראתו שמחים וצוחקים וסיפרו לו את מה שקרה.

כולם צחקו ושיחקו יחד עם הכדור והכלב.    

הפתק שנעלם

הפתק שנעלם   “אביה!!!!!” צעקה אפרת ” למה את מגיעה עכשיו עוד רגע והיינו נוסעים! ” “סליחה” אמרה אביה. אפרת הייתה המורה של אביה ,

להמשך קריאה »