היי קוראים לי ספיר, אני בת 11, ואני רוצה לספר לכם על הדבר הכי מגניב שקרה לי, אבל אסור לכם לגלות לאף אחד, בסדר? מוכנים?!
יום אחד, כשהייתי בת 9, טסתי לבד לסנטוריני. סנטוריני זה אי ביוון, שהוא אי געשי יפהפה עם בתים לבנים וגגות כחולים. אבל זה לא הסיבה שטסתי לשם: טסתי לשם כדי לבקר את סבא וסבתא שלי. כשנחתתי ולא ראיתי אותם התקשרתי אליהם והם ענו ואמרו שהם גרים מחוץ לנמל התעופה ופשוט לבוא ברגל. ניתקתי את הטלפון ויצאתי מנמל התעופה וראיתי וילה ענקית, ומלפניה עמדו שני אנשים – סבא וסבתא שלי. זו הייתה הווילה הכי גדולה שראיתי אי פעם! שלוש קומות פלוס מרתף, עלייה גג, מעלית, ובריכה!!
אני הייתי כל כך עייפה מהטיסה שנרדמתי מיד אחרי ששכבתי במיטה בוילה. ביום הבא, סבא וסבתא הביאו לי מתנה מיוחדת – מצלמה עם מראה משונה. הודתי להם, אף על פי שהמצלמה נראתה ממש מוזרה. סבא וסבתא הביטו אחד בשני ואז אמרו: “בשמחה אהובה שלנו” וסבתא הוסיפה: “אולי תביאי את זה איתך לחוף מחר?” ועניתי “למה לא?”
למחרת, התארגנו לחוף – ארזנו בגדי חוף, מחצלת, וברור, המצלמה החדשה שלי. כשהגענו לחוף צילמתי את הרחוב, אבל, כשהסתכלתי על התמונה זה היה נראה שהרחוב התפצל בגלל רעידת אדמה! זה לא יכול להיות! הרחוב לא מפוצל בכלל! חשבתי שאני כנראה עייפה מהטיסה אחרי התמונה שראתה המצלמה שהרחוב מפוצל, אז שכחתי מזה והמשכנו לשחק בחוף. למחרת ראיתי בטלוויזיה את החדשות, ולהפתעתי בחדשות ראיתי את הרחוב שצילמתי אתמול מפוצל!! חשבתי שזה מוזר, כי זה מה שהמצלמה הראתה לי אתמול.
אחרי שראינו את החדשות, נסענו באוטו של סבא וסבתא מסביב השכונה. כשנסענו באוטו הבאתי את המצלמה וצילמתי כל מיני דברים על הדרך. אחרי שצילמתי את הבנק, הסתכלתי על התמונה וראיתי שודדים שדדו את הבנק. לא הבנתי איך התמונה שונה ממה שאני ראיתי בעיניי. אחרי שהסתכלתי על התמונה שוב, שאלתי את סבא וסבתא: ” למה המצלמה מראה לי תמונה אחרת ממה שאני רואה?” הם אמרו: “זו מצלמה מיוחדת שמראה את מה שיקרה בעתיד”. “מה?!? איך זה יכול להיות?? מאיפה השגתם מצלמה כזאת??” שאלתי מופתעת. זה מסביר למה כל מה שצילמתי, התמונה לא הראתה את מה שראיתי בעיניי, ולכן המצלמה נראתה משונה.
פתאום נזכרתי בשודדים שראיתי בתמונה וצעקתי: “בואו ניסע למשטרה לדווח על פריצת בנק!” כשצילמתי את הבנק שעברנו לפני שתי דקות, המצלמה הראתה שהוא נשדד.” הם ענו: “אוי לא, אנחנו חייבים למהר.” דיווחנו למשטרה – כמובן לא דברנו על המצלמה, סתם אמרנו ששמענו שמועה. הם לא כל כך האמינו לנו, אבל הסכימו לשים שוטר אחד מחוץ לבנק ,וזה בטח לא היה מספיק! הוא לא הצליח לעצור את השודדים! ולצערי השוטר שהיה בבנק נפצע. פתאום הבנתי. אם המצלמה מראה את העתיד, אין לי כל יכולת לשנות אותו. ויותר מזה, יש סיכוי טוב שמה שאני אעשה רק יזיק! ידעתי מה עלי לעשות. הלכתי לסבא וסבתא והחזרתי את המצלמה: “אני מעדיפה לא לדעת מאשר להבין שמשהו יקרה ואני לא יאוכל לעצור אותו.” “את ילדה מאוד נבונה”, אמרו לי סבא וסבתא, “עברת את המבחן.”
מבחן? איזה מבחן? מי הם הסבים שלי בדיוק? ומה תהיה ההרפתקה הבאה?