המסע בעקבות הצליאק

אז מה זה צליאק, אתם בטח שואלים?

המחלה צליאק (או בעברית – דגנת) שייכת לקבוצת המחלות האוטואימוניות, כלומר מצבים בהם הגוף תוקף את עצמו.

המחלה נגרמת כתוצאה מחשיפה לגלוטן בצירוף של גורמים תורשתיים וסביבתיים.

אני גיליתי את הצליאק לפני שנה בערך וזה קרה כך:

בהתחלה כאבה לי הבטן לעיתים קרובות,  ביקשתי מההורים שלי ללכת לבדיקות, אבל הם אמרו לי שלא צריך ושלכול הילדים כואבת הבטן לפעמים… בסוף הם הסכימו והלכתי לבדיקות. אחרי שעשו לי בדיקת דם גילו שיש לי צליאק!!! בשביל להיות בטוחים עשו לי עוד בדיקה ואז ידעו בוודאות שיש לי צליאק!! איזו בשורה!!

אחר כך הלכנו לגסטרו אנתולוגית- רופאה לענייני מערכת העיכול (שאמרה מה מותר לי לאכול ומה אסור). מאז יש לי צליאק וזה לפעמים קשה ולפעמים קל. קשה בגלל שזה לכול החיים וגם בגלל שיש הרבה מאכלים עם גלוטן, וקל בגלל שיש הרבה תחליפים ודברים טעימים.

 למה גורמת מחלת הצליאק אתם שואלים? זה פוגע במעי הדק (שאחראי על פירוק המזון) וגם לי אישית זה עושה כאב בטן ובחילות.

אם אתם מכירים אנשים שיש להם כאבי בטן, שלשולים והקאות תמליצו להם להיבדק לצליאק.

ומה לגבי תרופה לצליאק אתם שואלים? כן יש תרופה!! התרופה היא פשוט לא לאכול גלוטן.

עניין אותי לדעת מה קורה לי בתוך הגוף כשאני אוכלת גלוטן ולמה זה כול כך כואב?

אז התייעצתי עם חברה שלי סיגלית, היא אמרה שבאמת כדאי לחקור את זה, רציתי לקבל עוד דעה אז הלכתי אל חברה אחרת בשם גלי והיא אמרה את אותו דבר, והיא סיפרה לי שהיא יודעת איך לעשות את זה. היא הביאה לי מכשיר קסמים ואמרה שעם זה אני יכולה להתקטן ואז להיכנס לגוף שלי ולחקור מה קורה לי בתוך הגוף כשאני אוכלת גלוטן!

 החלטתי ללכת על זה! השתמשתי במכשיר הקסמים והקטנתי את עצמי, גלשתי במורד הוושט והגעתי למעי הדק פגשתי את כול החיידקים והאוכל, הכרנו, נהנינו ואז פתאום ראיתי גוש שחור מתקרב אל כיווננו!! נבהלתי נורא ושאלתי את כולם מה זה? אבל הם התחבאו… הלכתי מאחורי אבן ופגשתי חיידק שקוראים לו ניר ושאלתי אותו למה כולם מתחבאים ומה זה הדבר השחור והמפחיד? הוא אמר לי שכולם מתחבאים בגלל שזה גלוטן! שאלתי אותו מה הבעיה שזה גלוטן? הוא סיפר לי שבגוף של אדם ממוצע יש מישהו שהתפקיד שלו לחתוך את גוש הגלוטן ולפרק אותו ושאצלי הוא יצא לחופש ולא חזר ולכן אני אלרגית לגלוטן! אמרתי לו תודה והתכוונתי להוציא את המכשיר שיגדיל אותי  בחזרה אבל לא מצאתי אותו, מאוד נלחצתי והתחלתי לחפש אותו, גלשתי במורד הוושט ואז ראיתי אותו! הוא התגלש במהירות לפניי ושנייה לפני שהוא נפל במזל תפסתי אותו!!

סוף סוף הגדלתי את עצמי, חזרתי לגודלי הרגיל ואז גם הרגשתי את הכאב בטן שגרם לי הגוש צליאק. היה כבר מאוחר והלכתי לישון. בבוקר קמתי והלכתי לספר הכול לחברתי הטובה גלי, היא האמינה וממש התרגשה, אבל כאשר הלכתי לחברותיי האחרות לספר הם לא האמינו, צחקו בזלזול וזה העציב אותי, חזרתי הביתה עם ערבוב רגשות, מצד אחד פנים נפולות כי לא האמינו לי אבל מצד שני גם שמחה בזכות המסע שהיה לי.

ומאז, כשאני רוצה לאכול גלוטן אני נזכרת בגוש השחור המפחיד ומבינה שאם הוא ייכנס לי לבטן לא יהיה מי שייפרק אותו ומיד כבר לא בא לי לאכול גלוטן!!

הפתק שנעלם

הפתק שנעלם   “אביה!!!!!” צעקה אפרת ” למה את מגיעה עכשיו עוד רגע והיינו נוסעים! ” “סליחה” אמרה אביה. אפרת הייתה המורה של אביה ,

להמשך קריאה »