הכל התחיל בשעת ערב מאוחרת, כשעוז כץ העשיר, עם החליפה השחורה והמשקפיים מזהב הלך בדרכו לבית הכנסת. באותו רגע גם יוסף יצא לבית הכנסת. יוסף ניגש לעוז ואמר לו: יש לי משימה בשבילך, האם אתה מוכן?
‘אם תגיד לי מה המשימה, אדע אם אני יכול…’ ענה עוז.
‘אוקי’ אמר יוסף, ‘שמע, היה גנב ביישוב ואנחנו כבר יודעים שהוא טס מפה לארה”ב. אף אחד לא מעז לטוס בעקבותיו. אולי אתה מעז? ‘
חשב עוז ואמר ‘מתי אני צריך לטוס? ‘יוסף ענה לו ‘בע”ה בשבוע הבא’.
עוז כץ אמר ‘אני מסכים לפעול למען היישוב!’.
כעבור שבוע יוסף התקשר לעוז ואמר לו ‘תתארגן ותבוא לבית שלי’.
‘אוקי’ ענה עוז העשיר.
אחרי שעוז התארגן הוא הלך לביתו של יוסף, דפק בדלת, יוסף פתח לו והכניסו פנימה.
יוסף סימן לעוז ללכת אחריו, יוסף הביא את עוז לחדר עם מנעול. יוסף סיפר לעוז שהוא שם מנעול בגלל שיש בחדר מידע סודי. יוסף פתח את המנעול והם נכנסו לחדר הסודי. יוסף פתח מגירה והביא לעוז טלפון. יוסף סיפר לעוז שהטלפון יכול לאתר את הגנב, וליצור קשר מידי איתו אם תקרה בעיה כלשהי.
יוסף אמר לעוז ‘תתכוננן, אתה טס בעוד חצי שעה לארה”ב’.
כעבור שעה עוז מוצא את עצמו במטוס. עוז התקשר ליוסף ושאל אותו לאן עליו להגיע ואיפה יישן.
יוסף אמר לו: עלייך ללכת לבית המלון ‘יונרוס’, שם מחכה לך חדר יוקרתי.
אוקי, ענה עוז, וניתק.
לאחר טיסה ארוכה, הכריזו במטוס ‘לחגור חגורות אנו נוחתים’.
עוז חגר והתכונן לנחיתה.
המטוס החל לרדת והנחיתה עברה בשלום. עוז הודה לה’.
עוז הגיע לארה”ב בשעות הצהריים, הוא היה עייף ומותש מהטיסה ומיהר להגיע לבית המלון ‘יונרוס’. הוא נכנס לבית המלון ושאל את פקידת הקבלה איפה החדר שלו.
הפקידה אמרה לו, חדר מס’ 18.
עוז עלה במעלית לחדרו שבקומה 20. הוא נכנס ושמח לראות שיש שם מיטה נוחה ומקלחת נקייה.
כיוון שהיה עשיר, הוא שם את המצעים היפים שלו, הפיג’מה הנקייה והיוקרתית שלו והלך לישון.
הוא ישן שינה עמוקה והתעורר בבהלה מהשעון המעורר שכיוון. השעה הייתה שש בערב.
הוא קם, התלבש ונטל ידיים. ואמר לעצמו, בוא נתחיל במשימה! הוא הדליק את הטלפון המיוחד שנתן לו יוסף, ובדק איפה הגנב. הוא ראה שהגנב בבניין ליד. הוא לקח את הטלפון ורץ לבניין ליד. הוא עלה וראה שהטלפון מראה שהוא ממש פה!! עוז דפק בדלת ולא ענו לו. הוא דפק שוב ושוב לא ענו לו. הוא החליט שהוא פורץ את הדלת. הוא פרץ פנימה והתחיל לסייר בבית. הוא סקר כל חדר עד שבחדר אחד הוא ראה חלון פתוח וחבל משתלשל החוצה. הוא הסתכל למטה וראה את הגנב יורד בחבל. עוז ירד בשיא המהירות למטה וטס אחרי הגנב. הגנב היה מהיר אבל עוז היה מהיר ביותר. הוא הצליח להשיג את הגנב ותפס אותו!!!
הגנב נפל על הרצפה. עוז הוציא את הנשק ואמר לגנב ‘אתה הגנב שגנב לנו כל מיני דברים ביישוב?’ הגנב הודה שזה הוא.
עוז הזמין משטרה. השוטרים הודו לו כי הם כבר הכירו אותו וחיפשו אחריו.
עוז לקח את כל הדברים שהיו אצל הגנב והיו שייכים לישוב. עוז התקשר ליוסף וסיפר לו שהצליח לתפוס את הגנב. יוסף אמר לעוז שהוא הולך לערוך סעודה לכבודו.
עוז חזר לארץ, וכל היישוב בא לקראתו.