מדוע בטו בשבט אוכלים פירות יבשים ולא פירות טריים?
לפני המון שנים לא היו מטוסים והאוניות היו איטיות, אנשים ממקומות רחוקים רצו לאכול פירות של ארץ ישראל.
לקח המון זמן לשלוח פירות טריים למקומות רחוקים ואז הם היו נרקבים בדרך.
בשביל שכולם יוכלו להנות מפירות ארץ ישראל, ייבשו את הפירות, שמו עליהם סוכר ואז שלחו את הפירות לארצות רחוקות וכולם יכלו להנות מהפירות הטעימים של ארץ ישראל
הייתה משפחה שלא היו לה פירות טובים והם חיפשו פירות משובחים ולא מצאו, עד שפתאום דפקו בדלת והביאו להם משלוח ממשפחה רחוקה שלהם שגרה בארץ ישראל, זה היה נס טו בשבט האישי שלהם.