ליה היא ילדה בכיתה ב, עם עניים חומות ושיער חום שטני. ליה מאוד אוהבת לשחק “לתפוס את התופס”. במהלך ההפסקות בבית הספר ליה וחבריה משחקים הרבה “בלתפוס את התופס” ונהנים מאוד. שנת הלימודים הסתיימה, וכל החברים בכיתה חשבו יחדיו : ” איך נעביר את הזמן הרב של החופש הגדול לבד?” לליה היה רעיון: “שמעתי שיש השנה קייטנת בית הספר של החופש הגדול”. מיכאלה חברתה הטובה של ליה הוסיפה: “נוכל לשחק בתפוס את התופס במהלך ההפסקות בקייטנה”.
כל החברים שסיימו זה עתה כיתה ב מיהרו להירשם לקייטנה בשמחה. באחד הימים, במהלך המשחק החברתי, ליה הרגישה כאבי בטן. תחילה, היא חשבה שהכאבים יחלפו ולכן לא סיפרה לאף אחד. אבל, הכאבים הלכו והתגברו. בימים ובשבועות שלאחר מכן, ליה חוותה את כאבי הבטן לסירוגין – פעם כן ופעם לא. ליה הלכה עם הוריה לרופא. הרופא נתן לליה בדיקות וביקש מליה לנסות להבין מתי כואב לה ? האם בבוקר או בצהריים או בערב או אחרי שהיא אוכלת מאכל מסוים?
וליה התחילה לרשום ביומן מתי כואבת לה הבטן ומה היא אכלה לפני שחשה בכאבים.
בנוסף, ליה נפגשה עם התזונאית שהסבירה לליה שמאוד חשוב לאכול אוכל מגוון. “ליה שאלה את התזונאית: “למה הכוונה אוכל מגוון? ” התזונאית הסבירה שפירות וירקות בצבעים שונים מאוד חשובים לבריאותנו. בנוסף, חשוב לשתות הרבה מים. המים עוזרים לאוכל לעבור במערכת העיכול שנמצאת ממש בתוך הגוף שלנו.
עוד הסבירה התזונאית שהמזונות שאנו אוכלים מתחלקים לקשת של צבעים: הקשת הירוקה ממנה כדאי ורצוי לאכול מספר ארוחות קטנות ביום : פירות, ירקות ודגנים מלאים.
לאחר הקשת הירוקה, מגיעה הקשת הצהובה המכילה מזונות שמומלץ לאכול אותם פעם אחת ביום כמו טחינה, אבוקדו ושמן זית. אחרי הקשת הצהובה, מגיעה הקשת הכתומה עם מזונות שמומלץ לצרוך אותם פעם בשבוע.
בקשתות האחרונות הורודה והאדומה, מופיעים מזונות שפחות מומלץ לצרוך אותם. בנוסף, תמיד כדאי לזכור שאוכל שמכינים בבית הוא האוכל הכי טעים והכי נקי!
ליה מצליחה להבין שכדי שהאוכל לא יתקלקל מוסיפים לו במפעל חומרים שמצד אחד ישמרו עליו שלא יתקלקל, אבל החומרים הללו עשויים לגרום לנו לכאבי בטן ולכן, ליה מעדיפה ללכת על בטוח, לעזור לאמא בהכנת האוכל הביתי והטעים שמפיץ ריחות של בית חמים ונעים, ובכך לשמור על גופנו הבריא!
“אז איך נדע מה לקנות בסופר?” שאלה ליה את אמה ואמא הסבירה לליה שעל כל מוצר יש סימון. מוצרים בעלי סימון ירוק, הם מוצרים בריאים יותר. בנוסף, ניתן להסתכל על רשימת הרכיבים המודפסת על גבי כל מוצר ולראות האם המוצר הוא מוצר בעלי רכיבים טבעיים, או רכיבים שמוסיפים להם מרכיבים נוספים שאינם טבעיים.
ליה המשיכה ושאלה:
“איך אוכל לדעת מהם המרכיבים שאינם טבעיים?”
ואמא הסבירה שברוב המקרים מדובר במרכיבים שאנחנו לא מכירים לדוגמא מרכיבים שמתחילים באות באנגלית E , מספרים לא מזוהים, “מייצבים”, “מתחלבים” “צבעי מאכל” , “חומרי טעם וריח” וכל מיני מילים מוזרות ולא מוכרות מהסוג הזה. המוצרים הטבעיים לרוב מכילים רכיבים משמות מוכרים כמו: שקדים, אגוזים, בוטנים ועוד מאכלים שאנחנו ממש מכירים, ואפילו אוהבים.
ליה שלנו מקפידה מאוד כבר במשך חצי שנה לאכול כמה שיותר מהקשת הירוקה ומרגישה ממש ממש טוב. בנוסף,
ליה שיתפה את החברים בכיתה שיש דבר כזה שנקרא סימון ירוק על מוצרים בריאים ואפילו ביום ההולדת של ליה היא שמחה מאוד להכין צלחת ענקית של פירות טעימים וכל החברים נהנו מה”ממתק של הטבע”.
אפשר ממש לומר שכאבי הבטן של ליה נעלמו להן כלא היו.
ליה אוכלת אוכל בריא. זה אפשרי, זה טעים ומזין.
ליה ממליצה גם לכם לנסות ולראות!