הסביבון הקסום

היו היה פעם, בכפר קטן, משפחה אחת. בזמן חג חנוכה, בנר ראשון, אמא הכינה סופגניות ולביבות לילדים וקראה לכולם: “בואו לסלון ילדים, עכשיו מדליקים נרות חנוכה”.

אבא חיפש את הנרות לחנוכיה ולא מצא אותם. כולם חיפשו בכל הבית, אך לא מצאו.

למחרת, יעלה אמרה: “מחר יש לנו בגן מסיבת חנוכה וכל אחד מביא משהו לגן ומספר עליו”. יעלה שאלה את אמא: “מה אני יכולה להביא לגן?” “אני לא יודעת” אמרה אמא ” אבל אולי סבא ידע”.

סבא הגיע ואמר :” שלום ילדים, הבאתי לכם מתנה”. “מה הבאת סבא?” שאלה יעלה. “הבאתי לכם סביבון ענק” ענה סבא “ויש בו הפתעה של חנוכה לכולם”. “אני חושב שיש בפנים כסף” אמר איתמר.

“מה פתאום? יש שם תכשיטים” אמרה יעלה. “נחכה ונראה” אמר איתמר.

למחרת, קמה יעלה ואמרה :” אמא, מה אביא היום לגן?” “לא יודעת, תקחי את הסביבון של סבא” אמרה אמא. “אוקיי” אמרה יעלה וניגשה לקחת את הסביבון מהארון. פתאום שמעה יעלה, יללה חלושה. מה זה? חשבה יעלה. היללות נשמעות כמו של מיצי, אבל הן הרבה יותר חלשות.

יעלה מצאה את הסביבון בארון, ומאחוריו מצאה את מיצי יחד עם הגורים החדשים שלה. הגורים היו מפוחדים מאוד והתחבאו מאחוריה. אחד מהגורים נגע באות נ’ שעל הסביבון של סבא, ופתאום הסביבון נפתח!

יעלה ראתה בתוך הסביבון של סבא את הנרות שהם כ”כ חיפשו, יחד עם מטבעות שוקולד ושרשראות.

יעלה רצה לספר לכל המשפחה. יעלה הביאה לאבא את הנרות לחנוכיה, ואת הגורים.

למחרת, יעלה הלכה לגן, והראתה את הסביבון לכל הילדים.

כולם התלהבו ושיחקו בסביבון ביחד, ולאחר מכן יעלה  הראתה להם את הקסם של הסביבון. היא נגעה באות נ’ ופתאום הסביבון נפתח ומתוכו נפלו שרשראות וממתקים. כולם באו ואכלו את הממתקים.

לאחר הגן, יעלה חזרה הביתה. ואיתמר הציע לשחק משחק עם הסביבון.  יעלה אמרה:” בוא נשים בסביבון הפתעה ומי שיסובב את הסביבון אם תצא לו האות נ’ הוא יקבל את ההפתעה”.

המשפחה התלהבה מהרעיון של יעלה והם החלו לשחק.

איתמר אמר :” אני רוצה לסובב את הסביבון ראשון”. איתמר סובב והסביבון נפל והראה את האות ה’. יעל אמרה “בוא ניתן לאיתמר לסובב את הסביבון שוב”. איתמר סובב את הסביבון שוב והפעם הסביבון נפל על האות נ’. פתאום, המשפחה כולה הופתעה, הסביבון החל לעוף באוויר ולהסתובב.  מהסביבון המסתובב החלו להתפזר על הרצפה מלא ממתקים.

המשפחה לא האמינה למראה עיניה ויעלה אמרה :” זה הוא נס חנוכה!!” ואיתמר הוסיף :” כן ועכשיו הממתקים יספיקו ל-8 ימים”.

יעלה הציעה לחלק את כל הממתקים לילדים שחסר להם. הם הכינו פוסטרים ותלו ברחוב ובהם היה כתוב:” כולם מוזמנים! בשעה 16:00 לבוא לאולם הכינוסים למסיבת סביבון הקסם!!”

במסיבה כל ילדי הכפר שרו, רקדו ושמחו. כולם התפעלו מהסביבון הקסום ואמרו :” זה נס של חנוכה!!”.

הפתק שנעלם

הפתק שנעלם   “אביה!!!!!” צעקה אפרת ” למה את מגיעה עכשיו עוד רגע והיינו נוסעים! ” “סליחה” אמרה אביה. אפרת הייתה המורה של אביה ,

להמשך קריאה »