בס”ד
הכריש השחור-
כתב ינון דורני, כיתה ד’
יום אחד לפני חמש שנים באילת במצפה התת ימי עבדו שלושה צוללנים.
העבודה שלהם הייתה להיכנס למים ולהאכיל את החיות.
הם נכנסו אל המים וראו מהחלון את כל הילדים הצופים בהם מרותקים, הם האכילו את החיות עשו קצת פוזות לילדים מהחלון ולימדו אותם גם קצת על החיות שבים.
כשהם חזרו ליבשה מרוב שהם היו בעננים מזה שהילדים כל כך שמחו מהם ועשו איתם אפילו סלפי מהחלון שמפריד בין הים לבין המצפה הם שכחו לסגור את הדלת שמפרידה בינם לבין הים.
תוך שתי דקות הוצף המצפה עד גדותיו כל האנשים שהגיעו לראות את החיות ברחו בצעקות של פחד וחשש.
לאט לאט יצאו מהדלת המפרידה בין הים לבין המצפה חיות הים. הרגע המפחיד ביותר היה כשיצא כריש ענק בצבע שחור, בשלב הזה אפילו העובדים של המצפה התחילו לברוח זה היה ידוע כמה הכריש השחור מסוכן ויכול לטרוף בין אדם בביס אחד.
אחרי חצי שעה התחילו להגיע משטרות כדי לנסות לסדר את האירוע ואמבולנסים כדי לפנות את הפצועים.
אחרי שעות ארוכות הצליחו סוף סוף לכבול את החיות בכלובים ולאט לאט להחזיר אותם לים ולסגור את הדלת המפרידה בין הים למצפה, רק חיה אחת הם לא מצאו, החיה הייתה הכריש השחור המסוכן מכולם.
אחרי הרבה חיפושים שלא מצאו זכר לכריש הם התייאשו והסיקו שהוא חזר לים בלי שהם שמו לב.
עברו שנתיים מאז המקרה הזה כל האנשים שנפצעו הצליחו לחזור לעצמם, אבל המצפה התת ימי לא, הוא נשאר נטוש בלי שאף אחד ידאג לו המנהל ברח בלי שנותר לו זכר וכך לא היה מי שיחזיר את המקום על הרגלים.
יום אחד חמישה ילדים שגרו באילת הסתובבו באזור של המצפה. זה היה ידוע שהאזור הזה הוא מפחיד ויכול להיות גם מסוכן ושאף אחד לא מתקרב אליו.
כשהגיעו הילדים ממש למול המצפה הם ראו שם רק הריסות, הם לא התאפקו ונכנסו לתוך המצפה הם ירדו אל המרתף של המצפה ושם גילו שהכול מוצף מים כי היה סדק בין החלון של הים לבין החלון שמשם ראו כל פעם הילדים את הצוללנים מאכילים את החיות.
פתאום הגיח משום מקום הכריש הגדול הוא טס לעבר הילדים, הילדים ברחו בצעקות מפוחדים עד אימה הם הצליחו לטפס במהירות שנייה לפני שהכריש טרף אותם בסולם למעלה, לשם הכריש כבר לא יוכל להגיע.
הם התקשרו למשטרה ואמרו להם שהכריש עדיין במצפה ושהוא כמעט טרף אותם למוות אחרי כמה דקות הגיעו משטרות ואמבולנסים כדי לבדוק שלא קרה לילדים כלום.
המשטרה ירדה בזהירות עם כלים מיוחדים כדי לתפוס את הכריש השחור. אחרי שעה וחצי שהילדים חיכו בציפייה, השוטרים עלו מהסולם ואמרו בפנים נרגשות שהם הצליחו לתפוס את הכריש השחור והחזירו אותו לים, הילדים היו ממש נרגשים.
הילדים החליטו שהם לא ייתנו יותר למצפה להירקב והם גייסו את המשפחות שלהם ואת כל האנשים שהכירו לבנות ביחד את המצפה.
אחרי שלוש שנים של עבודה קשה שבה עבדו כולם ביחד, סוף סוף סיימו לבנות את המצפה, והיום הייתה הפתיחה החגיגית שלו , מלא אנשים הגיעו כדי לראות איך שוב פותחים את המקום ששימח כל כך הרבה ילדים.
האירוע היה מרגש ממש. ושראש העיר של אילת עלה לבמה הוא הזמין את חמשת הילדים שהתעקשו לבנות את המקום וגייסו את האנשים לקבל מדלייה על הרצון שלהם לעזור לבנות את המצפה.