הירח האדום
כתב עמית ויסמן
כיתה ה’ 2
בית ספר הרא”ה אשדוד
כל 4 שנים 6 חודשים ו-10 ימים מגיע “הירח האדום” ואז דברים משונים מתחילים לקרות:
חיות מעופפות, אפוקליפסת זומבים, שינויים במזג האויר ועוד…
הכל התחיל כשחזרתי מבית הספר. זה היה בקיץ יום שימשי וחם ולפתע התחילה סופה חזקה ומחרישת אוזניים. רצתי מהר הביתה וכשהגעתי הסתכלתי מבעד לחלון וראיתי את השמים מכוסים בעננים.
בחדשות הראו תמונות לווין ושם ראינו שבעוד מדינות מזג האוויר השתגע. פתאום נזכרתי בכלבי האהוב ג’ורג’ ורצתי מהר במעלה המדרגות לחפשו. כששמע אותי הוא קפץ עליי בהתרגשות, נשכבתי במיטה עייף מאוד וניסיתי להירדם עד שפתאום שמעתי קול אומר טורנדו ברחוב הרצל בתל אביב. חששתי הרי זה הרחוב שלי. מהר הסתכלתי בחלון אך לא ראיתי שום דבר חוץ מגשם ועננים כבדים.
לפתע אמא נכנסה הביתה וצעקה בבהלה: ” איתי, תרוץ למקלט” . רצתי והחלקתי במדרגות התעלפתי, לפתע התעוררתי ביער צעקתי לעזרה וראיתי 2 ילדים ישנים לידי על האדמה. הבנתי שקרה להם בדיוק מה שקרה לי. הם התעוררו מהצעקות שלי ונבהלו מאוד .פתאום ראינו מולנו להקת זאבים מתקרבת והתחלנו לרוץ אך הזאבים לא רצו אחרינו הם הלכו לכיוון הסערה שנראתה מרחוק .במבט מקרוב שמתי לב שהעיניים של הזאבים בצבע אדום נבהלתי אך כשראיתי בשמיים את הירח האדום הבנתי שצבע העניים שלהם הוא השתקפות של הירח.
שאלתי את 2 הילדים לשמם, הבן אמר ששמו גיא והילדה שמה יסמין שניהם ממש בגילי.
שמענו צעדים ולא ידענו האם הם של אדם או שמא של בעל חיים מסוכן. היינו סקרנים לדעת ולכן הסתתרנו מאחורי שיח גדול והצצנו מבעד לעלים על מנת לגלות מי מגיע.
כשהתקרבו הצעדים הבחנו בארנב יצאנו מהמחבוא אך כשראה אותנו ברח מייד בניתורים גבוהים.
היה חושך, פחדנו וגם היינו עייפים ורעבים ולכן התחלנו ללכת בהמשך הדרך ראינו מערה קטנה והחלטנו להיכנס אליה על מנת לישון ולהסתתר. הדלקנו מדורה קטנה והיה נעים .פחדנו כל כך ולא הצלחנו להירדם דאגנו להורים שלנו וידענו שהם בטח מחפשים אותנו, גם אף אחד לא ידע מה קורה באמת בשכונה שבה הוא גר.
שוחחנו ביננו ויסמין סיפרה שהיא קראה באינטרנט על “הירח האדום” ושבזמן שהוא מופיע יש חושך גם ביום ולכן יהיה לנו קשה לדעת מתי בוקר. בנוסף סיפרה שמופע הירח נמשך 3 ימים.
פתאום צלצול וגיא הוציא מכיסו את הטלפון שלו זה היה צלצול של השעון המעורר אז הבנו שבוקר. התלהבנו ואמרנו שעכשיו אפשר לחייג להורים אבל לא הייתה קליטה. נעצבנו כל כך.
לפתע נשמעו נחירות לא הבנו מה פשרם גיא התקדם וראה לנגד עיניו דב ישן .רצנו בבהלה לפתע מעדתי ונפלתי על תיבה מוזרה מאוד .לתיבה היה מנעול והוא נראה ישן ניסינו לשבור אותו והצלחנו. בתוך התיבה היה ציור של הירח האדום והיה כתוב למטה זהירות שדים…
גיא לא זז ממקומו ונבהל יותר ממה שכבר היה לעומתו יסמין לא פחדה כלל והרגיעה אותו. המשכנו ללכת נהיינו רעבים ממש. מצאנו אוכמניות על שיח ואכלנו מהם עד ששבענו.
לפתע השמיים התבהרו ונהיה נעים ממש התיישבנו ונרדמנו…..
כשהתעוררתי הייתי בחדרי. השמש הציצה בחלון והכל היה בהיר .. אז הבנתי שהכול היה חלום.
רצתי למטה ראית אמא מכינה חביתיות עם אוכמניות .היא הסתובבה אליי ואמרה סוף סוף התעוררת ! הגיע זמן ללכת לבית הספר.